Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Det är Sveriges bästa köpcentrum – står som vinnare för fjärde gången

Publicerad: 11 april 2022, 07:33

Väla utanför Helsingborg har utsetts till Sveriges bästa köpcentrum.

Väla har utsetts till Sveriges bästa köpcentrum. Priset delades ut vid NCSC Sweden Awards i torsdags kväll. ”Helt fantastiskt att få äran att vinna detta pris 2022, speciellt efter en utmanande tid”, säger centrumchefen Niklas Blonér.

Ämnen i artikeln:

NCSC

DN


I torsdags hölls NCSC Sweden Awards på Blique by Nobis i Stockholm.

Bakom galan står Nordic Council of Shopping Centers som med priserna vill lyfta fram de bästa, mest innovativa och kreativa initiativen i branschen i syfte att stödja utvecklingen. 

– Branschen utvecklas ständigt och med Sweden Awards ser vi hur anpassningar görs för att möta förändrade kundbeteenden med innovation, kvalité och nytänkande, säger vd Kajsa Hernell i en kommentar. 

Väla utanför Helsingborg utsågs till Sveriges bästa köpcentrum i tuff konkurrens med Täby centrum och Kongahälla centrum i Kungälv. 

– Helt fantastiskt att få äran att vinna detta pris 2022, speciellt efter en utmanande tid som vi nu äntligen har lagt bakom oss. Väla är en unik plats med passionerade medarbetare och det är extra kul att juryn har uppmärksammat våra stora visioner för framtiden säger Niklas Blonér. 

Det är inte första gången som Väla vinner priset. Även 2000, 2012 och 2018 har köpcentrumet tagit hem det. 

Samverkansprojektet Grow’in i Skärholmens centrum i Stockholm fick pris för bästa innovation och Elins Esplanad i Skövde fick motta pris för bästa marknadskampanj för omnikanalsinitiativet Smakrådet. 

Till bästa retailkoncept utsågs Arkivet second hand.

Juryns motivering – därför vinner Väla

”En klassisk handelsplats som har haft förmågan att förädla, förfina och ställa om i takt med tiden. Hållbarhetssatsningar innefattar inte bara investeringar i solenergiparker, ladd-infrastruktur och återvinning. Det handlar också om att alla medarbetare i butikerna och på handelsplatsen ska må bra och ha en trivsam arbetsmiljö. Det spiller över på stämningen och servicen och kommer på så sätt även besökarna till del. Det är ingen slump att det saknas vakanser. Visionerna inför framtiden är stora hos en engagerad ledningsgrupp som vill lotsa centret in i framtiden.”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev