måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Clas Ohlson värvar ny vd från modebranschen: ”Otroligt spännande”

Publicerad: 9 september 2020, 05:07

Clas Ohlson plockar ny vd och koncernchef från modebranschen. Kristofer Tonström värvas från Filippa K som Lotta Lyrås efterträdare.

Ämnen i artikeln:

VaruhusClas OhlsonGalleriaLedarskap

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Clas Ohlson kraftiga resultatlyft: ”Har byggt en stabil plattform”

– Min bild av Clas Ohlson präglas av lyskraften i varumärket, bolagets fascinerande historia och den tydliga företagskulturen. Clas Ohlson har redan nu en fantastisk position på marknaden och det ska bli otroligt spännande att tillsammans med alla medarbetare få bidra till den transformationsresa som bolaget har påbörjat, säger han i en kommentar.

I dag är Kristofer Tonström vd för Filippa K. Innan det var han vd på Omega Pharma Nordic och har tidigare innehaft ledande befattningar inom Procter & Gamble.

– Clas Ohlson har byggt en stabil plattform för lönsam tillväxt och jag är mycket glad över att vi nu knutit till oss Kristofer Tonström som tillsammans med resten av vårt starka team kan fortsätta realisera vår långsiktiga plan för bolaget. I Kristofer får vi en vd med ledarskapet i fokus som kommer in med mycket energi och stora ambitioner att utveckla Clas Ohlson vidare. Jag ser verkligen fram emot vårt framtida samarbete, säger styrelseordförande Kenneth Bengtsson.

Kristofer Tonström börjar hos Clas Ohlson 9 mars nästa år. Lotta Lyrå lämnar bolaget i 4 december. Finansdirektör Pär Christiansen kliver in som tillförordnad i det glapp som uppstår.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev