Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpcentrum

Byggmax öppnar ny butik i Uppsala – och ger hittelön för tips om nya tomter

Publicerad: 1 november 2019, 09:31

Foto: Pressbild

Byggmax öppnar en ny butik i Uppsala. Det medför att sammanlagt fem butiksöppningar är aktuella för byggvarukedjan i vår. Och kedjan vädjar om tips på fler tomter att etablera sig på.


Ämnen i artikeln:

ByggmaxVaruhus

Bygg- och trädgårdssortimentet står i fokus när Byggmax öppnar ny butik i Uppsala i vår. Det blir kedjans andra butik i Uppsala. I den nya butiken kommer runt fem personer få anställning.

I vår kommer även ett varuhus utanför Helsingborg att öppna och senare under 2020 slår varuhus i Boden, Kiruna och Nässjö upp.

Hittills i år har elva nya butiker öppnats, varav sex i det mindre formatet.

– Även om vi planerar att fortsätta öppna nya butiker och utveckla vår e-handel, kommer vi i ökande grad att fokusera på att uppgradera existerande butiker, säger Mattias Ankarberg, vd för Byggmax Group, i en tidigare kommentar till Market då vi rapporterade om den ökade försäljningen under tredje kvartalet.

Enligt Mattias Ankarberg är en förklaring till resultatet den goda tillväxten i Byggmax. Försäljningen i Byggmax ökade med 6,1 procent under tredje kvartalet.

Byggmax vädjar nu om hjälp från privatpersoner att hitta tomter att etablera sig på. Den som tipsar om en tomt där sedan etablering sker kan få en hittelön om 100 000 kronor. Byggmax är intresserade av tomter i bland annat Stockholmsområdet, och då till exempel i Bromma, Barkarby, Danderyd och Huddinge. Vidare söker Byggmax tomter ibland annat Malmö, Borgholm, Karlstad, Västerås Östoch Mölnlycke.

Greppet med hittelön för tomtfynd är inte nytt för Byggmax. 2017 rapporterade Market om att Byggmax öppnat runt 15 butiker genom denna typ av tips. Då låg hittelönen på 20 000 kronor

Läs mer: Allmänhetens bidrag hjälper Byggmax att växa – 15 tips har lett till nya butiker

Marie Hillblom

Ämnen i artikeln:

ByggmaxVaruhus

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev