Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handelsområden

Citycon säljer tre av sina stadsdelscentrum i Stockholm – de tar över

Publicerad: 12 februari 2021, 08:51

Citycon säljer tre av sina stadsdelscentrum i Stockholm till den nordiska fastighetsinvesteraren Niam. Det handlar om de i Tumba, Högdalen och Fruängen. Köpeskillingen uppgår till 1,5 miljarder kronor.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Försäljningen är en bekräftelse på värdet och attraktiviteten för högkvalitativa nordiska fastigheter hos investerare. Under rådande tider med en låg aktivitet på transaktionsmarknaden är affären en bekräftelse på de nuvarande värderingsnivåerna för denna typ av fastigheter. Vi kommer att använda kapitaltillskottet för försäljningen för att stärka vår balansräkning i enlighet med vår strategi, säger Citycons koncernchef F. Scott Ball i enkommentar.

Med förvärvet utökar Niam sin portfölj i Stockholm avsevärt.

– Fastigheterna erbjuder ett starkt kassaflöde med en majoritet av hyresgäster inom livsmedel och annan stabil handel samt samhällsservice och bostäder. Samtliga centrum ligger i direkt anslutning till spårbunden trafik och vi ser mycket fram emot att vidareutveckla dessa platser tillsammans med befintliga hyresgäster och de aktuella kommunerna, säger Daniel Andersson, ansvarig för förvärv i Sverige.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev