söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Gränshandel

Nya gränsbutiken tvingas varsla – ett halvår efter öppning: ”Tungt beslut”

Publicerad: 21 oktober 2020, 11:07

Coronapandemin fortsätter att slå hårt mot landets gränsbutiker. Nu varslar Coop Nord om uppsägning på Stora Coop i jämtländska Storlien. ”Det är ett tungt beslut”, säger stormarknadschefen Henrik Weile.

Ämnen i artikeln:

CoopDagligvarorCoronaVarsel

Ändå sedan coronapandemins utbrott i början av mars har dagligvarubutiker vid gränsen mot Norge drabbats hårt av reserestriktioner och karantänsregler.
Nu varslar Coop Nord om uppsägning på Stora Coop i jämtländska Storlien.

– Det är ett tungt beslut att behöva varsla en personalstyrka som är så engagerade och har varit med och kämpat sedan vi nyinvigde, kommenterar Henrik Weile som är stormarknadschef i ett pressmeddelande.

Coop Nords stormarknad i Storlien, som invigdes så sent som i april, har drabbats av coronapandemin konsekvenser sedan starten.

Nu hoppas Henrik Weile på lättnader som gör att varslet kan återkallas.

– Jag hoppas och ser fram emot att gränsen snart öppnas igen. Målet är att snart kunna återkalla varslet och samla personalstyrkan igen och öppna stormarknaden som det var planerat innan covid-19, säger han.

Nu ska fackliga förhandlingar inledas, men Coop Nords bedömning är att ett 15-tal medarbetare kommer att beröras av varslet.

Butiken kommer att ha fortsatt öppet, men anpassad efter en minskat kundunderlag.

Ellen Larsson

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev