fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Gränshandel

Gina Tricots ordförande tar kontroll över kedjan: ”Har gjort betydande investeringar”

Publicerad: 19 november 2020, 09:05

Frankenius Equity har förvärvat Nordic Capitals ägarandel i Gina Tricot och är nu majoritetsägare. ”Jag fram emot att fortsätta utveckla Gina Tricot utifrån den marknadsposition bolaget har idag”, säger styrelseordföranden Paul Frankenius.

Ämnen i artikeln:

Gina TricotMode

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Grundarfamiljen Appelqvist, Sätila och Frankenius Equity har sedan 2014 tillsammans med Nordic Capital drivit en förnyelse av Gina Tricot.

Nu drar sig Nordic Capital ur och Frankenius Equity tar över den andelen.

– Det är mycket inspirerande och roligt att få möjligheten att öka vårt ägande. Tillsammans med Nordic Capital har vi under de senaste åren gjort betydande investeringar i företaget, med fokus på att utveckla en snabbväxande e-handel, en mer hållbar produktion samt lansering av flera nya koncept, säger Paul Frankenius i en kommentar.

Gina Tricot omsätter cirka två miljarder kronor och har 1 600 anställda. Bolaget har över 160 butiker i Sverige, Norge, Danmark och Finland samt e-handel i hela Europa.

– Tillsammans med Nordic Capital har vi de senaste åren ställt om mot en högre grad av digitalisering, och vi ser fram emot att bli ett ännu modernare modeföretag. Förutsättningarna och möjligheterna är stora, säger Jörgen Appelqvist.

Läs mer: Gina Tricot breddar sortimentet – börjar sälja heminredning

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev