Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gränshandel

Clas Ohlson följer rekommendationen – många medarbetare jobbar hemifrån

Publicerad: 17 mars 2020, 06:52

Allt fler detaljhandelsföretag låter sina anställda jobba hemifrån för att minska coronaviruset från att smitta vidare. ”På våra kontor i Norden är det färre medarbetare på plats”, säger Maria Lundqvist, kommunikatör på Clas Ohlson.


Ämnen i artikeln:

Clas OhlsonDetaljhandelnCorona

När Folkhälsomyndigheten höll presskonferens igår konkretiserades rådet att låta medarbetare jobba hemifrån. Speciellt om man arbetar i Stockholm, där spridningsrisken nu är stor.

Prylkedjan Clas Ohlson är en av flera detaljhandelsaktörer som agerar. Såhär säger bolagets kommunikatör, Maria Lundqvist, om synen på hemifrånarbete:

Hur har ni hanterat frågan om att jobba hemifrån i samband med det rådande coronaläget?

– Våra medarbetares hälsa och välbefinnande är högsta prioritet för oss och vi jobbar hela tiden med att hålla oss uppdaterade och informerade för att kunna vidta rätt åtgärder. Vi följer rekommendationerna från nationella och internationella hälsoorganisationer, samt myndigheter avseende karantänsregler för att arbeta hemma (vilket ju skiljer sig mellan de länder vi har verksamhet i; Sverige, Norge, Finland, Storbritannien och Kina.)

Vem kan jobba hemma hos Clas Ohlson?

– För de positioner som så medger (tjänstemän på kontor primärt), tillämpar vi alltid som princip flexibla regler avseende hemarbete. Vi ser i rådande läge positivt på att man arbetar hemifrån, om det är möjligt, då det minskar exponering generellt och särskilt vid mindre användande av kollektiv transport till och från arbetsplatser.

Hur många av era anställda, ungefär, jobbar hemifrån just nu?

– Det för vi ingen statistik på. Kontoret i Kina har varit stängt i ett antal veckor och våra medarbetare har arbetat hemifrån. På våra kontor i Norden är det färre medarbetare på plats – både av den anledningen att våra medarbetare väljer att arbeta hemma för att minska exponering och att man uppmanas stanna hemma om man har symptom på sjukdom.

Michael Sandsjö

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev