Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Vegansk klädbutik slår upp dörrarna i MoS: ”Skandinavien är en nyckelmarknad”

Publicerad: 21 september 2022, 07:58

Westfield Mall of Scandinavia blir klädmärkets första fristående butik i norra Europa.

Foto: Pressbild

Stockholmsbaserade köpcentrumet Westfield Mall of Scandinavia får ny hyresgäst. Det är det djurfria klädvarumärket Save The Duck som öppnar ny butik. ”Hållbart och veganskt alternativ.”


Ämnen i artikeln:

KläderVarumärken

Det 100 procent djurfria Save The Duck öppnar i Westfield Mall of Scandinavia. Det är klädmärkets första fristående butik i norra Europa.

– Vi är så glada över att Save The Duck öppnar sin första fysiska butik hos oss. Det är en aktör som tagit nästa steg i erbjudandet av hållbart mode, en stark hållbarhetsagenda som går väl ihop med vår egen mycket ambitiösa Better Places 2030 hållbarhetsstrategi. Det ska vara en självklarhet att kunna ta del av ett hållbart och veganskt alternativ i Westfield Mall of Scandinavia, säger Sofia Rundström, centrumchef i Westfield Mall of Scandinavia, i en kommentar.

Sofia Rundström.

Foto: Pressbild

LÄS OCKSÅ: Kartläggning: Brutal tillväxt men blodröda siffror – så går det för last mile-uppstickarna 

Det italienska modeföretaget specialiserar sig på ytterkläder gjorda på miljövänligt material som är helt veganskt.

Save The Duck har sedan tidigare butiker i Milano, Venedig, Hongkong, Bologna och St. Moritz. På den svenska marknaden har man endast varit närvarande i form av ett fåtal återförsäljare.

– Det senaste året har varit väldigt viktigt för oss. Vi har stärkt vår närvaro på marknader vi sedan tidigare närvarat, och expanderat på nya strategiska marknader. Skandinavien är en nyckelmarknad för oss, och att nu ha möjlighet att välkomna våra kunder i en fysisk butik ger oss möjligheten att bättre visa världen Save the Duck och vår filosofi, säger Nicolas Bargi, vd och grundare på Save The Duck, i ett pressmeddelande.

Butiken premiäröppnar i nästa månad på köpcentrumets bottenvåning.

LÄS OCKSÅ: Handlarnas framtidstro sjunker kraftigt när elpriserna skenar och inflationen stiger 

Loke Westberg

Reporter

loke.westberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

KläderVarumärken

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev