Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Vårdpersonal testas för corona – utanför Lidl: ”Tvekade inte”

Publicerad: 28 april 2020, 06:00

En större andel av vårdpersonalen ska testas för Covid-19 och när testerna trappas upp behövs även mobila teststationer. I dag öppnar en sådan station utanför Lidl-butiken i Upplands Väsby norr om Stockholm.


Ämnen i artikeln:

DagligvarorLidlCorona

Från och med i dag, tisdag, finns det en mobil provtagningsstation för vårdpersonal, som ska testat för Covid-19, utanför Lidls butik i Upplands Väsby.

Lidl-butikerna i Kungsängen och Fruängen kommer också att få teststationer.

– När vi fick frågan om att upplåta plats på våra parkeringar för provtagning och förstod att vi kunde göra det utan att på något sätt riskera våra kunders hälsa svarade vi ja utan att tveka. Den här situationen är någonting var och en har skyldighet att hjälpa till att lösa, säger Johan Augustsson som är Sverigechef på Lidl.

De tre butikerna ligger lättillgängligt nära större vägar och sammanlagt kommer de tre teststationerna att ha kapacitet att testa runt 600 personer per dag.

Projektet, som är ett samarbete mellan Lidl, Samtrans och Infosolutions, sker i samverkan med Folkhälsomyndigheten.

– Det här ger oss möjligheten att skala upp verksamheten på flera orter och troligen även för att senare kunna öka tester till personal inom samhällsviktiga funktioner utöver sjukvården, säger Alex Stendahl som är vd på Infosolutions.

Ellen Larsson

Ämnen i artikeln:

DagligvarorLidlCorona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev