Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Uppgifter: Eurocash aktuellt för nytt gränshandelsområde

Publicerad: 3 december 2021, 07:22

Eurocash kan komma att öppna en butik i Hemavan.

Foto: Pressbild

Eurocash kan etablera sig i Hemavan. Enligt uppgifter i lokala medier är kedjan intresserad av att öppna på ett nytt gränshandelsområde som skapas där.


Ämnen i artikeln:

Eurocash

Hemavan Exploatering AB utvecklar ett nytt handelsområde i Hemavan. Totalt har bolaget köpt 110 000 kvadratmeter mark till projektet. 

Eurocash kan bli en av aktörerna som etablerar sig där, rapporterar Folkbladet Västerbotten.  

– Vi har ett första avtal, ett letter of intent, med Axfood som äger Eurocash. Men vi måste invänta utredningar och detaljplaner innan vi kan skriva ett slutgiltigt avtal, säger Odd Petter Olderskog, vd för Hemavan Exploatering, till Market. 

Satsningen går under namnet Hemavan Fjellhandel. 

– Vi känner oss väldigt säkra på att våran handelspark kommer att bli byggd och vi ser ingenting som ligger i vägen för oss. Alla utredningar är snart färdiga, och vi får vara tålmodig på planprocessen tills vidare, fortsätter Odd Petter Leknes. 

I ett mejl till Market kommenterar Marielle Lysén, marknadschef för Eurocash, uppgifterna så här:  

”Eurocash har som ambition att växa och vi för dialoger kring många intressanta gränshandelsetableringar. Det stämmer att Hemavan är ett av de möjliga lägen som vi tittar på. Men det är en hel del steg på vägen innan vi kan säga att allt är klart – allt ska ju passera alla instanser i god ordning, bland annat behövs det ju en detaljplan för området. Så än är vi inte där, men vi kan bekräfta att vi är intresserade.” 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Eurocash

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev