Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Trycket online tvingar Mathem att expandera snabbare än planerat

Publicerad: 2 juni 2020, 06:17

Den snabbt växande efterfrågan på mat online tvingar Mathem att agera tidigare än planerat och etablera ett nytt lager i Göteborg. ”Det ger oss möjlighet att växa med mer än 300 procent jämfört med nu”, säger vd Johan Lagercrantz.


Ämnen i artikeln:

DagligvarorMathemExpansionLagerCorona

– Vi har under lång tid planerat en expansion i Göteborg med omnejd, där vi har diskuterat olika alternativ för hur vi ska gå tillväga. De senaste månadernas explosionsartade ökning för Mathem har gjort att vi har behövt agera snabbare än planerat. Vi är därför mycket glada över att nu ha skrivit avtal med Ikano Bostad om det nya, större lagret som kommer att vara en viktig nyckel för vår satsning på Göteborgsområdet, säger vd Johan Lagercrantz.

Det handlar om en yta om 10 000 kvadratmeter, vilket är mer än dubbelt så stort som befintlig yta. Lokalerna, som ligger i Mölndal, kommer även att inhysa dotterbolaget Fruktbudets lager.

– Även Fruktbudet har under det senaste året haft en mycket stor tillväxt, med ett stort antal nya företagskunder i Göteborg med omnejd. Vi ser mycket fram emot att tillsammans flytta in i samma lokaler och det kommer att leda till många bra synergier mellan våra bolag, säger Johan Lagercrantz.

Verksamheterna väntas flytta in i de nya lokalerna i slutet av 2020. Innan dess ska de renoveras och en helt ny kyl- och frysavdelning kommer att byggas.

– Totalt räknar vi med att vårt nya gemensamma lager kommer att ge oss möjlighet att tillsammans växa med mer än 300 procent jämfört med nu, säger Johan Lagercrantz.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev