Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Trots att branschen är i kris – premiär för flera nysatsningar i Gallerian

Publicerad: 23 april 2020, 10:08

Mitt i coronatiden sker två butiksöppningar i Gallerian i Stockholm, Akademibokhandeln och Bik Bok.


Ämnen i artikeln:

Media och underhållningModeAkademibokhandelnCubus

Redan i eftermiddag öppnar Bik Bok sin butik i Gallerian, efter att ha haft stängt för renovering.

Under ombyggnaden har butiken genomgått en konceptuell förändring och kunderna kommer nu att möta en ny färgskala och inredning i butiken.

Bik Bok förklarar att målet är att locka modemedvetna tjejer i första hand.

I morgon öppnar också Akademibokhandeln i Gallerian. Här handlar det om en helt ny butik belägen i Sergelgången, där Gina Tricot tidigare legat.

Bakgrunden till Akademibokhandelns nya butik i Gallerian är den ombyggnad som sker vid Sergelstorg och som gör att kedjan tvingas flytta från de lokalerna man haft där.

– Vi hade inte möjlighet att vara kvar i det läget, förklarade försäljningschef Johan Junehed i en tidigare intervju med Market.

Han ser stora möjligheter med den nya butiken i Gallerian, som följer kedjans normala koncept.

– Vi får en butik i ett mycket bra flödesläge där vi hoppas på att få en bra exponering. Butiken i sig följer vårt normala koncept, men vi passar på att testa några mindre nyheter och utökar den digitala exponeringen i skyltfönster, berättade Johan Junehed redan tidigare i Market.

Förutom de två butiksöppningarna har Gallerians 40-åriga Edelweiss Café nu åter öppnat, efter att ha haft stängt under en renoveringsperiod

Gallerian har noterat stora tapp i besöksflödena under coronapandemin. Som en del att möta den nya situationen satsar Gallerian sedan en tid på en tjänst med fri hemleverans till kunder som på grund av riskgrupp elelr annat inte har möjlighet att själva komma till köpcentrumet.

Akademibokhandeln, Bik Bok och Edelweiss Café kommer att ingå i tjänsten, där kunder kan ringa in och via telefon eller Facetime få hjälp att välja varor som sedan levereras hem med hjälp av taxi utan extra kostnad.

Marie Hillblom

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev