Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Trion räddade modebutiken: ”Nu har vi hittat ett nytt koncept”

Publicerad: 3 augusti 2021, 12:27

Foto: Getty

I maj kom beskedet att modebutiken Boston Clothing i Vimmerby skulle läggas ner. Men kundernas kärlek fick handlarna att tänka om. ”Vi ville inte lämna efter oss ett hål”, säger delägaren Kim Wickström till Dagens Vimmerby.


Ämnen i artikeln:

Mode

I maj kände delägarna att det saknades både tid och energi för att driva Boston Clothing vidare. De beslutade att avveckla och sökte efter någon som ville ta över lokalen. 

Sommaren gick utan att någon ny aktör tog över butiken. Däremot fick handlarna starka reaktioner från kunderna.

– Det är väldigt många som har varit här och tyckt det är tråkigt att vi ska lägga ner. De ville att vi skulle fortsätta och vi har fått höra det många veckor i rad. Då såg vi att det finns en möjlighet och vi fortsätter, men vi gör det på det sätt vi vill och kan, säger Kim Wickström till tidningen.

LÄS MER: Återhämtningen fortsätter i modehandeln: ”Det är alltjämt en bit kvar” 

Nu driver han butiken vidare tillsammans med Jimmi Wickström och Nathalie Skarhed Frisk. Butiken satsar på både fysisk handel och e-handel. Öppettiderna förläggs onsdag till lördag där butiken har öppet lite längre på kvällarna. Samtidigt har butiksytan krympts och sortimentet begränsats till kläder och skor för herr.

– Det känns jätteroligt. Vi vill kunna ha en butik men också kunna njuta av livet. Det har varit extremt många timmar, men nu ser vi att vi ska kunna leva lite mer vanligt liv med det här konceptet.

Premiär för både butik och e-handel blir det den 1 september.

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Mode

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev