Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Synsams second hand-satsning växer – här öppnar tredje butiken

Publicerad: 28 maj 2021, 09:39

Optikkedjans nya koncept växer. I dag öppnar Synsam Recycling Outlet på Fridhemsplan.


Ämnen i artikeln:

SynsamSecond hand

Läs mer: Bildspel: Här får glasögon en andra chans – kika in i Synsams nya koncept

I dag öppnar Synsam en ny butik i Stockholm. Butiken, som ligger på Fridhemsplan, blir den tredje i kedjans koncept med Recycling Outletbutiker.

Konceptet startade med en butik i Tornby i Linköping och kedjan öppnade sedan ytterligare en butik på Drottninggatan i Stockholm.

– Här inne hittar man glasögonbågar och solglasögon som får en andra chans och ett nytt liv, dels genom återbruk i våran second hand-kollektion och dels genom återvinning i vår circular collection och också genom outletbågar som har fasats ut ur sortimentet i Synsams andra butiker, sa Hanna Ekstrand, som är vd för konceptet, vid invigningen av den första Stockholmsbutiken.

I Recycling Outletbutikerna säljs återvunna glasögon som kunderna har lämnat in. Vissa bågar säljs som second hand, medan andra görs om till nya bågar. I butikerna finns också koncepten Fellepini Sea2see och en outletdel med bågar som inte blivit sålda i kedjans ordinarie butiker.

Nu vill kedjan etablera sig vid knutpunkten Fridhemsplan för att erbjuda hållbara produkter till Kungsholmsborna, säger de. Butiken på Fridhemsplan är 297 kvadratmeter stor och har ett utbud av omkring 5000 bågar.

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

SynsamSecond hand

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev