Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Svenska Stadskärnors vd vill se stöd till stadsutveckling

Publicerad: 31 mars 2020, 14:39

Ge stöd till samverkansorganisationerna som jobbar för stadens, ortens eller platsens överlevnad. Det är uppmaningen från Svenska Stadskärnors vd Björn Bergman i ett öppet brev: ”Resurser behövs för att kunna maximera effekten”.


Ämnen i artikeln:

DetaljhandelnCorona

Coronaepidemin tär på staden, dess företagare och invånare.

– När krisen slår till finns våra medlemmar där. Samverkansorganisationer där kommunen, fastighetsägare, handel och annan besöksnäring arbetar tillsammans, skriver Björn Bergman i det öppna brevet adresserat till alla som önskar levande orter och livfulla städer även i framtiden.

Det är ett brev som vädjar om ekonomiskt stöd, samverkansavtal och gemensamma långsiktiga strategier.

– Samverkansorganisationerna behöver resurser för att kunna maximera sin effekt. Ge dem ert stöd, de ger mångfalt tillbaks, säger Björn Bergman i brevet, där han beskriver hur samverkansorganisationerna som jobbar för staden har stora nätverk och rör sig mellan såväl privata som offentliga aktörer.

– De förstår de olika perspektiven som stadens intressenter har och de har den starka drivkraften att utveckla attraktiva och hållbara platser för alla – boende, besökare, säger han och menar att dessa samverkansorganisationer hittar flexibla och kreativa lösningar på problem som ingen tidigare mött och visar sin styrka när det gäller.

– De samordnar aktiviteter, de uppmuntrar, de tar initiativ, de fångar goda idéer och använder sitt nätverk för att sprida information, kunskap och mod. De förtjänar att tas på allvar, inte bara i kristider, uppmanar Björn Bergman i brevet.

Läs mer: Nya krav och hård konkurrens – här är framtiden för cityhandeln

Marie Hillblom

Ämnen i artikeln:

DetaljhandelnCorona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev