Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Stutterheim öppnar butik i Stockholm: ”Är nog det roligaste jag har gjort”

Publicerad: 28 september 2020, 12:49

Modeskaparen Alexander Stutterheim öppnar en butik Mood-gallerian i Stockholm där han kommer att spegla bägge sina världar. ”Att få skapa en butik där mina två hjärteprojekt får komma samman är nog det roligaste jag gjort”, säger han i en kommentar.


Hans handgjorda regnrockar, som bär hans efternamn, har erövrat världen. Alexander Stutterheim ligger också bakom det ekologiska premiummärket John Sterner.

När han nu öppnar sin andra butik i Mood-gallerian i Stockholm får bägge varumärkena ta plats.

– Att få skapa en butik där mina två hjärteprojekt får komma samman är nog det roligaste jag gjort. Det är ju en slags kreativ energi i sig; att få bygga och skapa en berättelse och förhoppningsvis att få se kunden tycka om det man gjort. Det är ju en extra boost. Jag har en butik på Öland också men det är först nu när möjligheten dök upp hos Mood, som jag känner mig redo att ta mig an Stockholm city. På mitt sätt, säger Alexander Stutterheim

I butiken kommer allt från regnrockar till ekologiska tröjor och plädar att säljas där fokus ligger på kvalité och slow fashion.

– Jag gillar tanken på att man inte kan få allting direkt. Delayed gratification pratar man om som något i tiden. Att få vänta på något fint som sys för hand eller handstickas ger plagget en annan mening, en eftertanke och ett mervärde. Det är förtvivlat tråkigt med all välling vi snabbt ska konsumera för att sedan ersätta med en ny lättsmält dos, säger Alexander Stutterheim.

Butiken öppnar nästa måndag, 5 oktober. Modeskaparen själv säger i ett pressmeddelande att han själv kommer att vara där och jobba så ofta han kan.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev