Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Storleken har betydelse när Lager 157 öppnar sin andra butik i Finland

Publicerad: 12 februari 2021, 12:34

Foto: Daniel Norman

I november öppnade Lager 157 sin största butik dittills i Åbo. När kedjan nu etablerar sig i den finska huvudstaden Helsingfors blir det i ännu större format. ”Det ger oss jättefina möjligheter att ge utrymme till de starka tillväxtmotorerna”, säger den operativa chefen Johanna Winther.

Ämnen i artikeln:

ModeLager 157Expansion

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Lager 157 går mot strömmen – när konkurrenter blöder växer kedjan tvåsiffrigt

Lager 157 fortsätter att erövra Finland.

I november öppnade kedjan sin första butik i landet med en etablering i Åbo.  Johanna Winther beskriver satsningen som en succé.

Redan nu är Lager 157 redo för nästa steg och har gjort klart med en etablering på handelsområdet Tammiston i Helsingfors.

Det blir i stort format.

– Just nu är butiken i Åbo störst, men när vi öppnar i Helsingfors i slutet av mars så kniper den förstaplatsen i storleksrankingen med sina 3 150 kvm. Så här stora enheter ger oss jättefina möjligheter att ge utrymme till de starka tillväxtmotorerna outdoor, training och sneakers utan att göra avkall på exponeringsmöjligheterna för varken basmode eller jeans som utgör vår kärnaffär, säger Johanna Winther.

Närmaste granne på handelsplatsen blir Stadium Outlet. Även Ikea har ett varuhus där.

– Vi har ett starkt momentum på alla marknader och är mycket glada att kunna ta nästa steg i den internationella expansionen, fortsätter Johanna Winther.

Innan det är dags för premiär i Helsingfors väntar två butiksöppningar i Sverige, den ena på Bernstorp i Malmö 25 februari och den andra i Örnsköldsvik 25 mars.

Läs mer: Lager 157 fortsätter sin expansion nästa år – här öppnar kedjan

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev