Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Staden låter julen flytta in i tomma butikslokaler

Publicerad: 6 december 2019, 14:13

En tom butikslokal mitt i Borås förvandlas tillfälligt till en tomteverkstad där boråsarna kan slå in julklappar och skänka en slant till välgörenhet.


Ämnen i artikeln:

DetaljhandelnPop up

Tomma butikslokaler i citykärnorna blir ett allt vanligare inslag. I Borås tog cityföreningen City Borås saken i egna händer och hörde av sig till fastighetsbolaget Castellum som ägde en tom lokal och frågade helt enkelt om man fick använda den innan en permanent hyresgäst flyttar in.

Förfrågan om att använda lokalen som en julklappsverkstad, där boråsarna kan få sina julklappar inslagna och swisha en valfri summa till välgörenhet, togs emot med värme.

– Jag gillar idén att aktivera lediga lokaler i väntan på en mer långsiktig hyresgäst. Kan man hitta tillfälliga butiker eller koncept för att bidra till en bättre helhetsupplevelse för staden är det väldigt välkommet. Kan den dessutom, som i det här fallet, genera julstämning och pengar till välgörenhet är det än mer positivt, säger Anna Grundström Ahlqvist, affärsområdeschef på Castellum.

En rad aktörer har sponsrat med inredning, skyltmaterial, personal, inslagningsmaterial samt lokalhyra, vilket Caroline Wallin, Cityledare på Borås City, tolkar som ett tecken på att alla är överens om det positiva i att låta tomma lokaler få liv.

– Nu hoppas vi det här får en snöbollseffekt, även under andra årstider, säger hon.

Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

DetaljhandelnPop up

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev