Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Sportjätten stänger ytterligare outlet vid gränsen: ”Utsikterna är fortfarande osäkra”

Publicerad: 16 mars 2022, 07:28

XXL stänger vid norska gränsen.

Foto: Daniel Norman

XXL stänger ytterligare en av sina outletbutiker vid norska gränsen. Det handlar om den i Nordby Shoppingcenter. Kedjan har inte kunnat komma överens med fastighetsägaren om hyresavtalet.


Ämnen i artikeln:

XXLCorona

XXL Outlet stänger i Nordby Shoppingcenter. Det skriver Strömstads Tidning, som hänvisar till norska Halden Arbeiderblad. 

Orsakerna till det är två, enligt tidningen. Dels har kedjan inte kunnat komma överens med fastighetsägaren om en förlängning av hyresavtalet, dels har kundunderlaget minskat kraftigt under pandemin.

– Vi gör ingen hemlighet av att de senaste två åren på Nordby har varit utmanande och utsikterna är fortfarande osäkra, säger Anders Nyheim, kommunikationsdirektör för XXL, till Halden Arbeiderblad. 

XXL har haft tre outletbutiker vid norska gränsen, en i Charlottenberg, en i Töcksfors och en i Nordby. 

Den i Töcksfors stängde i slutet av februari. Där tar Sportringen över i stället. När verksamheten i Nordby nu avvecklas finns enbart den i Charlottenberg kvar. 

Anders Nyheim säger till Halden Arbeiderlad att XXL inte lockar norrmän över gränsen på samma sätt som många av de andra butikerna i köpcentrumet. 

Kedjan har till exempel butiker i Sarpsborg och Fredrikstad, på den norska sidan. 

– Vi har samma låga priser i Norge som i våra outletbutiker i Sverige så det har inte varit den typen av gränshandel som andra butiker har. 

XXL har haft funnits i Nordby Shoppingcenter i fem år. Butiken stänger i slutet av april. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

XXLCorona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev