onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Specsavers lanserar nytt koncept: ”Kommer hinna hjälpa fler”

Publicerad: 22 april 2022, 11:59

Optikkedjan Specsavers lanserar ett nytt koncept med högteknologisk utrustning som ska effektiviserar undersökningar. ”Det är väldigt spännande att vara pionjär”, säger delägaren Linus Johansson.

Ämnen i artikeln:

ButikskonceptSpecsavers

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Optikkedjan Specsavers testar ett nytt koncept i C4 Shopping i Kristianstad, enligt ett pressmeddelande från bolaget. I butiken kommer det att finnas ny högteknologisk mätutrustning som innebär att man kan erbjuda fler synundersökningar och korta köerna. 

– Konceptet är helt nytt för optikkedjan Specsavers och hela optikbranschen och det är väldigt spännande att vara pionjär, säger Linus Johansson, som öppnar butiken tillsammans med Håkan Johansson, i en kommentar.

Butiken öppnar fredag 22 april. Med hjälp av utrustningen kan även de kliniska assistenterna i butikerna göra många av de nödvändiga mätningarna. 

– Kvaliteten i bedömningen av eventuell åtgärdsplan för kunden blir också bättre, den nya utrustningen ger mig som optiker mer data och jag får en bredare bild av kundens behov, och vi kommer att hinna hjälpa fler. 

Det nya konceptet gör det också möjligt för Specsavers att öppna på fler platser och i mindre orter, skriver bolaget. Glasögon kommer även att kunna skickas hem till kunden i stället för att de ska hämta dem i butik. Konceptet kommer att rullas ut i övriga butiker under de kommande åren. 

– Jag tror att detta ligger rätt i tiden, jag som optiker kommer att hinna hjälpa fler kunder och det tycker jag är en otroligt viktig poäng. Vi kommer att kunna hantera större kundflöde, och därmed hjälpa kunder på ett annat sätt. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev