Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Specialisten expanderar – och öppnar butik i innebandymeckat

Publicerad: 5 maj 2021, 08:38

Innebandykungen expanderar. En butik ska bli två. ”För att kunna ta hand om våra kunder och ge dem riktigt bra service behöver vi finnas i Norrland”, säger vd:n och ägaren Christian Winkler inför öppningen i Umeå.


Ämnen i artikeln:

Sport och fritidExpansion

För sju år sedan öppnade den specialiserade sportbutiken Innebandykungen en butik i Göteborg. Bolaget har även försäljning online.

Nu är det dags för expansion när butik nummer två öppnar i gallerian Utopia i Umeå.

– För att kunna ta hand om våra kunder och ge dem riktigt bra service behöver vi finnas i Norrland med en fysisk butik, som komplement till vår webbshop. Vi har haft en målsättning om att öppna ytterligare en butik och valet av stad faller då naturligt på Umeå. Staden är ett innebandymecka med flera topplag i olika serier och det finns goda förbindelser till resten av de norrländska städerna, säger Christian Winkler i en kommentar.

Butikschef blir Elin Björke, som i dag arbetar i Göteborgsbutiken. Hon är själv innebandyspelare och kommer i Umeå att ansluta till laget IBK Dalen.

– Det ska bli spännande att få etablera Innebandykungen och att få bo i Umeå. På ett personligt plan blir det utmanande att få spela med IBK Dalen, Umeå är känt för att ha lag i världsklass. Som innebandyspelare vet jag också hur viktigt det är med rätt utrustning – oavsett om man är nybörjare eller proffs – och det kommer vi definitivt kunna hjälpa kunderna med, säger hon i en kommentar.

Innebandykungen har tecknat samarbetet med flera föreningar i området. Tanken är att de ska kunna boka tid i butiken efter stängning för att testa utrustning.

Invigning av butiken sker 5 augusti i samband med att innebandycupen Umeå outdoor floorball går av stapeln på orten.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Sport och fritidExpansion

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev