Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Sova öppnar ny citybutik med fokus på yteffektiva urbana hem

Publicerad: 12 oktober 2021, 05:22

Sova öppnar ny butik på Sankt Eriksgatan i Stockholm.

Foto: Ulf Lundin

Sova har öppnat en ny citybutik i Stockholm. Butiken blir den andra i kedjans nya koncept. ”Men vi har tagit en lite annan tvist på själva butiken”, säger Linda Ahnfeldt, marknadschef på Sova.


Ämnen i artikeln:

SovaButikskoncept

LÄS MER: Här är Sovas nya koncept – kika in i första ombyggda butiken: ”Lockar mer” 

Sova fortsätter att stärka upp sin närvaro i citylägen med en ny butik i Stockholm. 

– Att vi har satsat på en citybutik är för att vi vill nå fler människor. Vi har butikerna som ligger i ytterområdena där vi kan presentera ett stort sortiment, men en citykund kanske inte alltid kan komma dit och då vill vi så klart vara närvarande där kunden rör sig, säger Linda Ahnfeldt. 

Den nya butiken ligger på Sankt Eriksgatan och blir kedjans andra som utformas efter det nya butikskonceptet som först introducerades på Kungsgatan. 

– Men vi har tagit en liten annan tvist på själva butiken.

Butiken är bara 200 kvadratmeter stor och den till ytan mindre butiken matchar sitt tema. Här är det nämligen fokus på yteffektiva cityboenden och kedjan visar upp sängar i storlekar som också går utöver de vanliga standardmåtten. 

– Vi har valt att nischa oss och när man bor i city vet vi att man ofta har lite mindre yta. Då behöver man kanske också ha lite mindre säng. Du vill fortfarande ha en bra säng, men det är kanske inte samma storlekar generellt. Det är mer compact-living och då har vi valt att visa lite mer den typen av sängar i den här butiken också. 

Butiken är utformad på ett plan. Men trots den mindre ytan ryms både sängar och tillbehör i butiken. 

– Kungsgatan var den första butiken som hade en egen tillbehörsyta där vi har samlat alla kuddar, täcken, bäddlinne och sovrumsinredning. Det har vi gjort även här. I en citybutik ska man kunna springa in oftare än när man ska köpa sin säng. 

– Den har verkligen fått ett bra mottagande, både butiken, närheten i city men också sortimentet. 

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

SovaButikskoncept

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev