torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Snabba expansionen fortsätter för byggvarukedjan: ”Har mycket mer att ge”

Publicerad: 25 juli 2022, 08:22

Den 22 juli öppnade Byggmax i Sunne. Kedjan har därmed 200 butiker i Norden – och fler etableringar planeras. Foto: Pressbild

Det senaste året har Byggmax öppnat åtta nya butiker i Sverige, och expansionen fortsätter. Etableringen i Sunne blir nummer 200 för kedjan som fortsätter ta marknadsandelar.

Ämnen i artikeln:

Byggmax

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Kvartalsrapporten vittnade om dalande försäljning för Byggmax, och resultatet var lägre än analytiker förväntat sig skriver Di. Jämfört med före pandemin är försäljningen dock på en klart högre nivå, vilket vd Mattias Ankarberg pekade på i sin kommentar.

Kedjan expanderar målmedvetet, och växte från 180 till 198 butiker i Norden från juli 2021 till utgången av juni i år. Den 8 juli öppnade Byggmax i Marieberg i Örebro och den 22 juli öppnade butik 200 i Sunne. Den första danska butiken ska också öppna under juli. 

Näst på tur står Åtvidaberg, där Byggmax ska etablerar sig innan årsskiftet. Under 2023 öppnar kedjan i Markaryd. 

– På längre sikt har samtliga våra tillväxtinitiativ mycket mer att ge, och vi ser fram emot flera spännande lanseringar redan under andra halvåret, kommenterade Mattias Ankarberg i samband med kvartalsrapporten. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev