Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Sko Uno satsar sig ur krisen – börjar sälja jeans: ”Ska bli bäst i världen”

Publicerad: 13 november 2020, 08:55

Sko Uno ska satsa sig ur coronakrisen med hjälp av ett nytt jeanskoncept och en ny butik: Jeans Uno. ”Att den fysiska butiken är död stämmer inte”, säger ägaren Marthyn Inghamn.


Ämnen i artikeln:

KläderSkor

Sko Uno, som i snart 50 år främst sålt skor och boots på Gamla Brogatan i Stockholm, breddar verksamheten med både ny butik och ny inriktning.

I lokalen mitt över gatan (där Dr Denim tidigare huserat) slår en ny butik upp portarna om tre veckor: Jeans Uno, med inriktning på jeans, reparationsshop och second hand.

Den nya butiken kommer vara i två plan på totalt 250 kvadratmeter och här ska inte bara finnas jeans utan även bland annat t-shirts och läderjackor.

– Många pratar om hållbarhet och närmarknad, vi känner att vi som drivande på Gamla Brogatan skall gå i bräschen för hela branschen. Vi kommer satsa allt på att göra den bästa jeansbutiken i världen, allt annat vore bedrövligt, säger Marthyn Inghamn, ägare av Sko Uni sedan fem år tillbaka.

Han har tidigare lång erfarenhet från modebranschen, såväl från Levi Strauss & Co som från JC, där han både varit vd och jobbat som konsult.

I dagsläget vill han inte berätta vilka varumärken som ska finnas i den nya butiken ”men vi vill ha en skön mix av de coolaste jeansvarumärkena”.

– En butik ska vara till för sina kunder, inte tvärtom. En butik 2021 och framåt måste våga vara personlig, annorlunda och cool, säger Marthyn Inghamn.

Det finns även en tanke på att rulla ut en mixbutik av Sko Uno och Jeans Uno på andra platser i Norden.

Butiken, som även kompletteras med en webbshop, ska Marthyn Inghamn driva tillsammans med Linda Berglund, som även hon har bakgrund hos Levi Strauss & Co, JC och Sko Uno.

Öppningen sker i nära samarbete med fastighetsföretaget Axfast.

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

KläderSkor

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev