Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Sephora stänger tre butiker – och flyttar in i Mall of Scandinavia

Publicerad: 22 oktober 2021, 12:21

Sephora stänger tre butiker – och öppnar en ny.

Foto: Jamin Pirnia

Skönhetskedjan Sephora slår igen butiker – men öppnar också en ny i Westfield Mall of Scandinavia. Samtidigt fortsätter fokuset på e-handeln.


Ämnen i artikeln:

E-handelButik

Här om året lade Sephora om sin etableringsstrategi i Sverige och slopade planerna på ett omfattande butiksnät. I stället ökade satsningen på e-handeln.

Nu meddelar bolaget att man öppnar en butik i Westfield Mall of Scandinavia som ett komplement till flaggskeppsbutiken på Biblioteksgatan i Stockholm.

– Sephoras skönhetsrådgivare är vår viktigaste tillgång och vi sätter dem i fokus för att de ska kunna ge den bästa personliga rådgivningen. Målet är att kunden ska lämna butiken med kunskap, inspiration och en känsla av att ha blivit sedd, förutom bra produkter, säger vd Jenni Österlund.

Den nya butiken öppnar i november.

Samtidigt kommer Sephora att stänga butikerna i Täby, Nacka och Uppsala under andra halvan av 2022.

Ambitionen är att medarbetarna i de berörda butikerna erbjuds fortsatt anställning i butikerna i MoS och på Biblioteksgatan.

Enligt bolaget har nätbutiken fortsatt stark tillväxt och där ”investerar Sephora ytterligare för att utveckla kundupplevelsen och produkterbjudandet” heter det i ett pressmeddelande.

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

E-handelButik

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev