söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Rusta tar över – där Coop klappat igen: ”En perfekt yta för oss”

Publicerad: 5 juli 2022, 13:12

Rusta öppnar i Vimmerby. Foto: Pressbild

Rusta tar över den fastighet i centrala Vimmerby där Coop tidigare haft en butik. ”Det är en etablering som vi har tittat på i flera år”, säger Fredrik Ingemarsson, försäljningschef i Sverige.

Ämnen i artikeln:

RustaCoop

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I våras kom beskedet att Coop stänger sin butik i centrala Vimmerby, något Markets syskontidning Dagligvarunytt berättade om

Nu står det klart att Rusta tar över. Det rapporterar Dagens Vimmerby. 

– Det är en etablering som vi har tittat på i flera år men mikroläget ska alltid vara rätt, det vill säga att vi ska vara på rätt plats i rätt ort. Nu dök chansen upp, säger Fredrik Ingemarsson till tidningen. 

Rusta kommer att öppna sitt varuhus under det första kvartalet nästa år, närmare bestämt 15 mars. Etableringen blir kedjans 111:e i Sverige. Satsningen kommer att generera 15 arbetstillfällen. 

– Rekryteringsprocessen för att söka chef, ställföreträdande chef och butikspersonal drar igång direkt efter semestrarna, säger Fredrik Ingemarsson som är mycket nöjd med lägen som Rusta hittat. 

– Vi ser det som en bra lokalisering. Det är ett centrumläge med handel runt omkring så handel föder handel. Det är en bra lokal och en perfekt yta för oss. Det finns tillgång till parkeringar, både på utsidan och i parkeringsgaraget. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev