Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Rivstart av Jysk – nyöppnar två butiker olika orter: ”Kunderna kommer få en överraskning”

Publicerad: 7 september 2022, 13:44

Henrik Börjesson är butikschef i ”Årets butik” i Simrishamn.

Foto: Pressbild

Heminredningskedjan Jysk flyttar Simrishamnsbutiken som förra året blev utsedd till ”Årets butik”. Detta bara åtta dagar in på det nya räkenskapsåret. ”Vi är halvvägs med projektet snart”.


Ämnen i artikeln:

Jysk

Trots osäkerhet på den svenska handelsmarknaden fortsätter den danska heminredningsjätten Jysk att etablera i högt tempo.

Endast åtta dagar in på företagets nya räkenskapsår, som började första september, rivstartar man med nyöppningar av två butiker.

Butikerna i fråga är Jysk i Falun samt fjolårets vinnare av ”Årets butik”, Jysk i skånska Simrishamn.

– Kunderna kommer få en överraskning när de går in genom dörrarna till den nya butiken. Så här har Simrishamnsborna inte sett Jysk tidigare, säger Henrik Börjesson, butikschef i Simrishamn.

De två nyöppningarna är ett led i heminredningskedjans satsning att ställa om samtliga butiker till det nya konceptet innan nästa räkenskapsårs slut, det vill säga augusti 2024.

– Vi är halvvägs med projektet snart. Redan nu är ytterligare 31 butiksaktiviteter inplanerade det närmsta året. Förutom att bygga om och flytta butiker kommer vi att utöka butiksnätet med tre butiker så när räkenskapsåret är slut har Jysk Sverige 158 butiker över hela Sverige, säger Sara Winblad, etableringschef för Jysk Sverige.

Förra året utsågs Jysk i Simrishamn, som funnits sedan 1995, till ”Årets butik” inom kedjan. Detta efter att ha presterat bäst av alla Sveriges Jysk-butiker.

På torsdag får Simrishamnsborna inta den ombyggda butiken under festliga omständigheter.

– Vi har planerat en riktig Simrishamnsfest. Det lokala bandet Barberare Persson Okett kommer och spelar på öppningsdagen och det blir många fina erbjudanden så klart, säger Henrik Börjesson, butikschef i Simrishamn.

Loke Westberg

Reporter

loke.westberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Jysk

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev