Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Redo att inta Norge – mitt under pandemin: ”Naturen har aldrig varit viktigare”

Publicerad: 21 januari 2021, 10:30

Naturkompaniet är redo att inta Norge. Under året kommer både e-handel och flera butiker att öppnas i landet. ”Norge är förknippat med en fantastisk natur och ett väldigt aktivt friluftsliv”, säger vd Henrik Hoffman.


Ämnen i artikeln:

Sport och fritidNaturkompanietExpansion

Läs mer: Naturkompaniets dilemma under krisen: ”Svårt att göra budget inför nästa år”

Naturkompaniet expanderar till Norge. Under året kommer kedjan både att öppna flera butiker och e-handel på den norska marknaden.

– Norge är förknippat med en fantastisk natur och ett väldigt aktivt friluftsliv, och nu tycker vi att tiden är mogen för att expandera till Norge. Det finns en stor efterfrågan för vårt varumärke och vårt hållbara koncept på den norska marknaden, säger Henrik Hoffman och fortsätter:

– Det kan tyckas konstigt att vi drar igång ett sådant här projekt under rådande läge inom detaljhandeln men vi är långsiktiga och naturen har aldrig varit viktigare. Vi tror att intresset och tiden som man spenderar i naturen kommer fortsätta öka även efter denna pandemi.

Naturkompaniet ser stora möjligheter med expansionen. Just nu rekryteras personal för att bygga upp en organisation i landet.

– Vår stryka i Sverige är vår kunniga personal och vår mix av fysiska butiker och digitala kanaler. Vi kommer att etablera vårt koncept på ett liknande sätt i Norge. Vi kommer att jobba tätt tillsammans över landsgränserna. Det ska bli oerhört inspirerande att komma igång med en ny marknad för Naturkompaniet.

Läs mer: Avgång för Naturkompaniet: ”Handlar mer om relationer än försäljning”

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev