Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Nytt huvudkontor och automatiserat lager – så växlar sportklädesvarumärket upp

Publicerad: 10 november 2022, 08:42

Anläggningen är lokaliserad i Getinge utanför Halmstad.

Foto: Pressbild

Snabbväxande Aim'n som gör sport- och träningskläder för kvinnor gör stora investeringar. Nu öppnar bolaget upp ett nytt kontor utanför Halmstad med tillhörande lager som är automatiserat. ”Vi har haft en väldigt kraftig tillväxt senaste åren.”

Ämnen i artikeln:

Sport och fritid

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Det är i Getinge strax utanför Halmstad som den nya anläggningen tar plats. 

Lagerlösningen beskrivs som ”en viktig milstolpe” och kommer att öka effektiviteten inför både Black Friday och julhandeln.

– Vi är jätteglada att äntligen vara på plats i Getinge och gå live med vår nya lagerlösning. Med det nya lagret femdubblar vi vår lageryta och tack vare satsningen på automation känner vi oss mer redo för Black Week än någonsin. Vi har haft en väldigt kraftig tillväxt senaste åren och den nya lokalen ökar vår kapacitet enormt. Nu kan vi enklare skala upp vår verksamhet och bredda sortimentet ytterligare. Vi ser fram emot att kunna leverera ännu snabbare och bättre service till våra kunder, säger Anders Gustavsson, logistikchef på Aim'n, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Mardrömsstarten – här är årets tio största e-handelskonkurser: ”Branschen är pressad” 

Det 6 000 kvadratmeter stora lagret är miljöcertifierat och drivs delvis av solceller med en produktionskapacitet på 100 000 kWh per år. Resterande elförbrukning är även den förnybar via ett avtal med Varbergs Energi.

Andra högteknologiska lösningar som lagret består av är bland annat 16 000 bins, 22 robotar och sex stycken operatörsportar.

– Vi ville gärna fortsätta utveckla vår verksamhet från vår hemstad. Getinge är ett bra läge för oss, med skylten mot en av Sveriges mest trafikerade motorvägar och närheten för logistikbolagen. Vi har jobbat mycket med lokala aktörer genom hela projektet, med bland annat MTA som totalentreprenör och pallställ från Halmstadbaserade Aj Produkter, säger Anders Gustavsson i en kommentar.

Utöver lagret medför även satsningen att man samlar personalstyrkan under ett och samma tak, på det nya huvudkontoret där man planerar att flytta in i februari månad.

– Vi ser stora fördelar med att vara och jobba tillsammans mellan teamen och tror att det är i det personliga mötet som magi uppstår. Vi ser fram emot att kunna samla hela gänget från både kontor och lager i början av 2023 i Getinge, säger Anders Gustavsson.

LÄS OCKSÅ: Första bilderna – titta in i Axfoods nya superlager: ”Miljön är väldigt industriell”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev