Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Nystart för blommor och romantik – här gör Laura Ashley comeback i Sverige

Publicerad: 23 februari 2022, 10:23

Montage: Pressbild på Torp köpcentrum samt skärmdump från Laura Ashley på Twitter

Brittiska kedjan Laura Ashley, känd för kläder och inredning i romantisk stil, blev ett av de första offren för pandemin. Nu gör kedjan comeback i Sverige med Torp som första stopp.

Ämnen i artikeln:

ModeHeminredning

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Det var i början på Mars 2020 som brittiska mode- och inredningskedjan Laura Ashley meddelade att de ansökt om konkurs. Beskedet kom efter en längre tid av ekonomiska problem, men utbrottet av corona nämndes som den avgörande faktorn för konkursen.

Nu gör kedjan comeback i Sverige, denna gång i franchiseform, med den första planerade butiksöppningen i Torp i Uddevalla i vår, skriver Bohusläningen. 

Butiken kommer att drivas av familjen Reimer med rötter i Uddevalla. Att butiken startas just på Torp beror på att familjen bor i Uddevalla. Men på sikt utesluter familjen inte fler butiker.

– Vi startar den första butiken lokalt. Tas det väl emot av kunderna kan de bli så att vi startar en butik i Göteborg också, säger Petra Reimer till Bohusläningen.

Företaget Laura Ashley Nordic har, enligt uppgifter till Bohusläningen, rättigheterna för kedjan i Sverige, Norge och Danmark. I dag driver bolaget en butik och webbshop i Norge. Enligt Sigurd Naug, vd på Laura Ashley Nordic, är planen att expandera med flera nya butiker i de tre länderna.

Laura Ashley startades 1953 av brittiska paret Laura och Bernard Ashley och hade sin guldålder under 1980-talet då bland andra Diana Spencer bar deras kreationer som kan beskrivas som blommigt romantiska.

Under tidens lopp kom inredning att spela en allt större roll för kedjan.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev