söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Nyköpings äldsta butik byter ägare: ”Jag tror stenhårt på de fysiska bokhandlarna”

Publicerad: 12 juli 2022, 06:43

Akademibokhandeln i Nyköping har en ny ägare. Butikschefen Anna Lång tar över Nyköpings äldsta butik. ”Bokhandeln har en lång historia och den betyder mycket för många”, säger hon till Södermanlands Nyheter.

Ämnen i artikeln:

Butik

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Butiken grundades redan 1836 av löjtnant Christian Henric des Reaux. Han sålde silltunnor i lokalerna men tog in böcker eftersom han ansåg att stadens invånare borde förkovra sig.

De senaste ägarna, Krister och Anette Blixt, tog över bokhandeln för 37 år sedan.

– Vi måste sälja någon gång och då är det lika bra att göra det med flaggan i topp. Och det känns väldigt bra att sälja till Anna. Efter att ha varit butikschef i så många är kan hon den här bokhandeln, säger Krister Blixt till Södermanlands Nyheter.

Anna Lång tror att den fysiska bokhandeln står väl rustad att möta den fortsatta konkurrensen från näthandeln – och att Nyköpingsborna är måna om att ha butiken kvar.

– Den fysiska bokhandeln har en rad styrkor. Kunderna kan få sina varor på en gång och i butiken finns kompetent personal som kan ge kunderna råd. Jag tror stenhårt på de fysiska bokhandlarna. Annars skulle jag inte ge mig in i detta, säger hon till tidningen.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev