Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Nu öppnar Norges första obemannade skobutik: ”En win-winsituation”

Publicerad: 6 november 2019, 10:01

Med hjälp av ett digitalt självbetjäningssystem provar kunden ut rätt modell och skostorlek. Efter köpet skickas skorna direkt hem till dörren.


Ämnen i artikeln:

Skor

Norska skokedjan Kastel har butiker i hela landet. Nu lanserar kedjan sin första obemannade butik i området Briskeby i Oslo.

Med hjälp av ett digitalt självbetjäningssystem och pekskärmar kan kunden i lugn och ro prova ut rätt modell och storlek.

När köpet genomförts skickas skorna direkt hem till kunden.

Andreas Malo Dyb, grundare av Kastel vill gärna understryka fördelarna med att kunden slipper frakta hem varorna själv – en allt viktigare aspekt i ett bilfritt centrum.

– Den lösning vi har valt stöder våra återförsäljare och gynnar slutkunden. Vi delar lager med alla våra återförsäljare och därmed har kunden större chans att hitta den önskade skomodellen och storleken. Dessutom slipper vi stora detaljhandelsutrymmen och höga hyror, som rymmer fler spelare i stadens centrum. Det är en win-winsituation, säger han.

Kunden låser upp via ett digitalt låssystem och köpet videobevakas. Lösningen gör det även möjligt att shoppa utanför ordinarie öppettider.

Självbetjäningskassan och pekskärmen tillhandahålls av Touchtech i samarbete med modeplattformen Miinto.

Läs mer: Hipp shopping i Oslo – tio unika butiker du måste besöka på Grünerløkka

Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Skor

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev