Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Naturkompaniets drag mot köphetsen – öppnar tillfällig second hand-butik

Publicerad: 14 november 2019, 11:08

Foto: Daniel Norman

Naturkompaniet fortsätter att lyfta alternativ till köphetsen under Black Friday och öppnar en pop up second hand-avdelning i butiken i Malmö.


Ämnen i artikeln:

Sport och fritidButikskonceptBlack FridayNaturkompanietPop up

Naturkompaniet har i flera år valt att aktivt ta avstånd från Black Friday och väljer istället att köra anti-kampanjen Green Friday, där viljan är att skapa medvetenhet kring negativ, osund köphets och mana människor att ta hand om det de redan har. Linjen ligger kvar i år också.

I Naturkompaniets butik på Stora Nygatan i Malmö kommer ett nytt grepp att dyka upp i form av en second hand-avdelning som körs som en pop up under Black Friday-helgen.

– Vi vill visa på alternativ till nykonsumtion och lyfta värdet av kvalitativa kläder och utrustning eftersom de kan användas under lång tid, säger Björn Mattsson, butikschef, i ett pressmeddelande.

På fredag börjar butiken ta emot rengjorda friluftsplagg och outdoorutrustning i butiken.

Under Green Friday fortsätter Naturkompaniet också i år med traditionen att bjuda på gratis skovaxning och kaffe.

– Vi sprider kunskap och tips om hur man med enkla medel vårdar och reparerar sin friluftsutrustning så att den håller under lång tid. Och om man inte vill göra det själv är man välkommen in till oss för en gratis vaxning av sina kängor, säger Sofie Saberski, marknadschef på Naturkompaniet.

Marie Hillblom

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev