Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Möbeljätten fortsätter krympa: Här öppnar Ikeas första ”mini-varuhus” i USA

Publicerad: 19 januari 2021, 10:02

Ikea fortsätter testa nya citylägen genom mindre format. Nu öppnar möbeljätten sitt minsta varuhus i USA – i Queens, New York.


Ämnen i artikeln:

HeminredningButikskonceptIkea

Nyligen öppnade Ikea sitt första amerikanska “mini-varuhus” i New York, närmare bestämt i gallerian Rego Center i Queens, öster om Manhattan.

Säljytan är ungefär hälften så stor som som ett traditionellt Ikea-varuhus, men erbjuder ett fullsortiment och extra fokus på lösningar för mindre bostäder, med design som ska locka New York-borna.

Kunderna kan få skrymmande inköp hemkörda till hela New York för en fast kostnad av 49 dollar och varuhuset erbjuder smidiga lösningar för snabb betalning och utcheckning. Det går också att boka en tid med en ”personal shopper”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Det nya “mini-varuhuset” är Ikeas tredje etablering i New York. Kedjan har tidigare en “planning studio” på Manhattan och ett normalstort varuhus i Brooklyn.

“Vi på Ikea fortsätter anpassa vårt erbjudande för att kunna möta kunder var de än bor och vill handla. Efter att livet tagit en ny vändning under det senaste året för så många människor, har också våra kunders behov och vanor ändrats. Vi hoppas att vårt nya varuhus i Queens ska bli ett bekvämt och tillgängligt alternativ med inspiration och inredningsexperter för alla New Yorkers", säger Javier Quiñones, ansvarig för Ikea Retail U.S.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev