Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Mer grönska i storstan – här öppnar Plantagen ny butik

Publicerad: 3 november 2021, 13:53

Foto: Lars Welin

Intresset för växter och trädgård har frodats under pandemin, vilket har gynnat Plantagen. Nu öppnar kedjan en ny butik i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Plantagen

Andreas Dyrberg Skog

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se


Förra året stängde Plantagen fem butiker. Men som Market berättat i tidigare artiklar så siktar Plantagen nu på att expandera butiksnätet – främst i Storstockholm.

– Det rör sig om två-tre butiker. Fler är inte aktuella för stunden. Vi jobbar med etableringsfrågorna just nu, berättade vd Nina Jönsson i en intervju med Market efter sommaren.

Nu är det klart att nästa etablering sker i Sköndal i södra Stockholm. Butiken öppnar i morgon torsdag och det firas sedan under hela helgen.

– Äntligen är det dags för invigningen. Vi har många glada och kunniga medarbetare som vi är mycket stolta över och kan bland annat erbjuda experthjälp av vår trädgårdsmästare och florist. Tillsammans ser vi fram emot att hälsa både nya och gamla Plantagen-kunder välkomna, säger Susanne Rikner, butikschef på Plantagen i Sköndal, i ett pressmeddelande.

Butiken i Sköndal är 2 300 kvadratmetet stor och blir Plantagens 43:e i Sverige.

Plantagen Sverige omsatte 1 554 miljoner kronor 2020, en ökning med 18 procent. Samtidigt förbättrades rörelseresultatet från -35 miljoner kronor till en rörelsevinst på 119 miljoner kronor.

LÄS MER: Plantagen agerar för att inte stå utan varor under viktiga försäljningsperioder

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev