Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Mekonomen öppnar ny butik i studentstaden: ”Lokalerna är välanpassade för vår verksamhet”

Publicerad: 16 september 2022, 11:53

Foto: Pressbild

Bilkedjan Mekonomen ometablerar och öppnar ny butik i Uppsala. På måndag slår butiken upp portarna för första gången. ”Ett nytt och attraktivt läge”.


Ämnen i artikeln:

Mekonomen

Biltillbehörsbutiken kommer att ha en verkstad i direkt anslutning och vara 1 800 kvadratmeter stor.

På måndag öppnar butiken för allmänheten. 

– De nya lokalerna är välanpassade för vår verksamhet. Vi tror också att läget på Östra Fyrislund kommer förenkla för kunderna, bland annat finns goda förbindelser med kollektivtrafik och närhet till flera andra butiker. Vi hoppas att vårt nya läge i större utsträckning får kunderna att besöka oss, säger regionchef Andreas Högberg i en kommentar.

I butiken kommer åtta personer att arbeta inklusive affärschef Peter Franke. Solceller kommer att monteras på taket och laddning för elbilar är också något som erbjuds utanför butiken.

– För oss är det viktigt att göra hållbara investeringar och här har vi haft möjligheten att både tänka på den biologiska mångfalden och en grönare elförsörjning vilket känns oerhört positivt, säger försäljningschef Mikael Svensson i ett pressmeddelande.

När butiken på Östra Fyrislund öppnar innebär det att Mekonomen som kedja har 119 butiker och drygt 500 konceptverkstäder.

– Vi är glada att kunna förbättra vår lokala närvara här i Uppsala. På ett nytt och attraktivt läge och med en helt ny butik stärker vi vår position vilket känns oerhört positivt, säger Andreas Högberg.

Loke Westberg

Reporter

loke.westberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Mekonomen

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev