Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Marqet går online – samtidigt inleds omvandlingen av alla butiker till nya konceptet

Publicerad: 5 mars 2020, 10:49

Nu inleds arbetet med att konvertera alla MQ:s butiker till Marqet. Dessutom lanserar den nya kedjan en egen digital plattform. ”Våra kunder har visat att de uppskattar förändringen”, säger vd Ingvar Larsson.


Ämnen i artikeln:

KläderButikskonceptMQMarqet

Läs mer: MQ:s vd Ingvar Larsson om stora omställningen: ”Det här är sista chansen”

Tre MQ-butiker, en i Stockholm, en i Göteborg och en i Malmö, har konverterats till Marqet. Nu slår kedjan på den stora trumman och implementerar konceptet i alla sina butiker.

– Även om många butiker kommer att ha MQ-skylten uppe ett tag till, så blir det nu tydligt att det är mer än ett namnbyte. Det kommer gradvis att synas i butikernas sortiment och i skyltfönstren, säger Ingvar Larsson som berättar att de redan i dag lanserar en digital plattform för varumärket.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Läs mer: Därför gör MQ en omstart och blir Marqet: ”Vi hade ingen tydlig position”

Dessutom kommer nu den första reklamkampanjen för Marqet där arbetslivet står i fokus.

Den går under namnet Work in progress.

– Vi vill på det här sättet fånga människors relation till jobbet med igenkänning och självdistans, samtidigt som det blir tydligt att vi har både mode och andra livsstilsprodukter för arbetslivet. Människor har i över 60 år sökt sig till MQ för att i huvudsak hitta mode till jobbet, den insikten bygger vi vidare på när vi tar steget och blir Marqet, säger marknadschef Mikael Kruse.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev