Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Mall of Scandinavias virusdrag: A- och B-team för att hindra smittan: ”Minimerar risken”

Publicerad: 13 mars 2020, 08:06

Här är jätteköpcentret Westfield Mall of Scandinavias taktiska drag mot coronaviruset: Personalstyrkan delas in i två team – som inte under några omständigheter får mötas. ”Vi gör det för att eliminera risken för smittspridning”, säger Lars-Åke Tollemark, Nordenchef på Unibail-Rodamco-Westfield.


Ämnen i artikeln:

DetaljhandelnUnibail-Rodamco-WestfieldCorona

Skandinaviens största köpcentrum, Mall of Scandinavia i Solna, börjar se effekterna av coronaviruset.
Även om ägaren, Unibail-Rodamco-Westfield, inte kommunicerar några siffror förnekar inte Nordenchefen Lars-Åke Tollemark att besökarantalet nu sjunker.

– Så är det. Vi ser en nedgång i hela koncernen (95 köpcentrum, varav fem i Norden). Inte minst i Danmark, som ju gått ut och stängt skolor. På Mall of Scandinavia har vi rätt mycket arbetsplatser i anslutning till centret och när anställda börjar jobba hemifrån märks det hos oss, säger Lars-Åke Tollemark.

Är alla butiker fortfarande öppna?
– Ja. Vi har en begränsning på SF-bion, men det har att göra med regeringens beslut om större folksamlingar att göra. Annars är det fortfarande öppet som vanligt.
Enligt Lars-Åke Tollemark var Unibail-Rodamco-Westfield tidigt ute med förebyggande åtgärder för att kunna hantera den allvarliga situationen.
Ett beslut sticker ut: Alla lokala köpcentrumorganisationer i koncernen har delats upp i ett a och ett b-team, som jobbar i skift.

Lagen får inte träffas så länge läget är som det är.
– Det är för att minimera risken att få in smitta. I Norden sitter två av våra medarbetare i karantän, men annars har vi tack och lov klarat oss, säger Lars-Åke Tollemark.
– Det är nu vår krisorganisation sätts på prov på riktigt. Vi uppgraderade den i samband med det ökade terrorhotet och nu är det ju skarpt läge, fortsätter han.

Michael Sandsjö

Det här är Westfield Mall of Scandinavia

Var: Solna, Stockholm.
Öppnade: 12 november 2015.
Ägare: Unibail-Rodamco-Westfield.
Total uthyrningsyta: 100 000 kvadratmeter.
Antal butiker: 239.
Antal våningar: 7.
Antal P-platser: 4 000

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev