Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Lönsamhetsproblem får Åhléns att agera – nu stängs varuhuset

Publicerad: 24 augusti 2021, 07:38

Åhléns stänger ytterligare ett av sina varuhus.

Foto: Daniel Norman

Åhléns stänger ytterligare ett av sina varuhus. ”Dessvärre har vi sett en vikande lönsamhet de senaste åren”, säger kommunikationschef Weronica Nilsson om avvecklingen av verksamheten i Borås.


Ämnen i artikeln:

Åhléns

LÄS MER: Annica Hagen i stor intervju: Planen för varuhusen, marknadsplatsen – och vägen till lönsamhet 

Åhléns stänger sitt varuhus i Pallashuset i centrala Borås, det rapporterar Borås Tidning. 

– Det är ett tungt och svårt beslut att fatta som vi endast tar om det är nödvändigt. Beslutet är fattat utifrån en helhetsbedömning där vi utvärderar läge, kundunderlag och lönsamhet samt ändringar i konsumtionsmönster och förändringar i marknaden. Dessvärre har vi sett en vikande lönsamhet de senaste åren och då vi nu inte heller hittat en tillfredsställande avtalslösning, har vi sammantaget bedömt att det tyvärr inte finns förutsättningar för att fortsatt driva en lönsam verksamhet, säger Weronica Nilsson i en kommentar.

Varuhuset hålls öppet fram till februari nästa år. 

Weronica Nilsson säger till Borås Tidning att Åhléns kommer att göra vad de kan för att stötta berörd personal på bästa sätt. 

– Vi kommer tillsammans med Trygghetsfonden, TSL, att stötta berörda medarbetare under en övergångsperiod. Vi undersöker också om möjlighet finns att kunna erbjuda berörda medarbetare arbete på andra Åhléns-varuhus. 

Fastighetsägaren Cernera fick beskedet om att Åhléns lämnar innan sommaren. 

 – Sedan dess har vi fört vissa förhandlingar, men det landade i att Åhléns lämnar Borås. Åhléns har drabbats hårt av coronaläget och mitt intryck är att det inte har så mycket med Pallashuset att göra utan med deras situation överhuvudtaget, säger vd Lars Angwald. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Åhléns

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev