Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Lindex stänger – efter tvist med fastighetsägaren om hyresreducering

Publicerad: 19 oktober 2020, 05:49

Foto: Shutterstock

Lindex stänger sin butik i centrala Sundsvall. Detta efter en tvist med fastighetsägaren


Under andra kvartalet betalade Lindex enbart hälften av hyran för butikslokalen på Storgatan i Sundsvall.

– Lindex ansåg sig kunna sätta sin hyra själva trots att de har ett avtal med oss med en helt annan hyra. De hänvisar till coronan och det accepterar naturligtvis inte vi, säger Peter Gotthardsson, vd för fastighetsägaren Lilium, till Sundsvalls Tidning.

Situationen var så infekterad att Lilium lämnade in en stämningsansökan mot kedjan till Sundsvalls tingsrätt för att få sina pengar, skriver tidningen.

Lindex ger en annan bild av situationen.

– Vi har med anledning av corona haft en dialog med fastighetsägaren gällande vår hyra. Enligt våra uppgifter har vi inga utestående fakturor att betala till fastighetsägaren utan hyran för vår Lindexbutik är betald, säger kommunikationschefen Kristina Hermansson.

I den stämningsansökan som lämnades in till tingsrätten skriver fastighetsägaren bland annat att den vill avhysa Lindex från lokalerna, rapporterar tidningen, med krav på att kedjan ska vara ute därifrån 30 september nästa år.

– Vi vill inte ha hyresgäster som tror sig kunna bestämma hyran själva eller inte håller sina avtal. De hyresgästerna skickar vi gärna till våra konkurrenter, säger Peter Gotthardsson.

Lindex har emellertid sagt upp lokalerna och kommer att stänga butiken.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev