Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Lifvs växlar upp – med större butiker och click & collect: ”Ny generation”

Publicerad: 14 december 2020, 13:10

Lifvs satsar på större butiker – och börjar med click & collect. ”Vi är mycket glada och stolta över vår nya generation av butiker”, säger grundaren Daniel Lundh.

Ämnen i artikeln:

DagligvarorButikskonceptLifvs

DN

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


På lördag öppnar Lifvs en butik i Hummelsta utanför Enköping, den första med den obemannade kedjans nya koncept.

Själva kallar de satsningen för den andra generationens butik. Det är framför allt två saker som sticker ut i konceptet:

Storleken: Butiken är hela 54 kvadratmeter stor, vilket skapar plats för fler varor och ett bredare sortiment. Kundvarvet blir också mer naturligt vilket gör att kunderna får en bättre överblick. Dessutom skapas bättre lagringsmöjligheter, bland annat genom ett separat kylrum.
Click & collect: Butiken har hämtskåp längs ena långsidan. I samband med att butiken i Hummelsta öppnar kommer möjligheten att lägga en beställning i Lifvsappen bli tillgänglig.

Kunderna ska nu kunna beställa mat via Lifvsappen för att sedan hämta den i ett hämtskåp vid butiken.

Läs mer: Lifvs plockar in extern vd: ”Viktigt steg i bolagets fortsatta utveckling”

– Vi är mycket glada och stolta över vår nya generation av butik. På bara några månader har vi gått från idé att integrera hämtskåp i en större mobil butik, till att byggt flera butiker av denna generation som kommer att rullas ut i Sverige under vintern”, säger Daniel Lundh.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev