Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Lager 157 rivstartar 2022 med tre nyetableringar – öppnar för fler: ”Har pågående förhandlingar”

Publicerad: 4 januari 2022, 08:34

Foto: Johanna Winther

Under inledningen av det nya året etablerar Lager 157 tre nya butiker – och når totalt 60 enheter i butiksnätet. ”Vi har goda förhoppningar inför 2022”, säger försäljningschef Johanna Winther.


Ämnen i artikeln:

Lager 157

Det handlar om nyetableringar på samtliga marknader där bolaget är aktivt – i Sverige, Norge och Finland. Etableringarna blir i den finska staden Lappenranta, norska Skien och i Nyköping, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Samtliga tre är utrustade med fulla koncept, skriver man vidare. Butikerna kommer att drivas i externa handelslägen och rekrytering av personal pågår. 

Kedjan ser nu med tillförsikt mot det nya året. 

– Vi har goda förhoppningar inför 2022 och vi har inlett de här första dagarna starkt. Ser man tillbaka mot 2021 så kommer vi från en stark höst och jul, där både den fysiska handeln och den digitala handeln har levererat starkt, säger kedjans internationella försäljningschef Johanna Winther till Market. 

Med de tre nya butikerna når kedjan sammanlagt 60 fysiska butiker, en dubblering sedan 2018. Ambitionen är att ytterligare etableringar ska ske under året. 

– Vi hoppas på det, men allt hänger ihop med vilka lägen vi hittar, säger Johanna Winther. 

Specifikt letar man efter lämpliga lägen i Danmark, där man har en förhoppning om att öppna sin första butik i landet någon gång under 2022. Om så blir fallet blir det den fjärde marknaden för Lager 157, vilket även skulle innebära en närvaro i hela Norden utom Island. 

– Vi är väldigt sugna på att komma till Danmark. Vi har intensifierat lokalsöket och just nu har vi pågående förhandlingar. Vi får se var de landar helt enkelt. 

Butiken i Lappenranta kommer att öppna den 22 februari, butiken i Skien den 10 mars och butiken i Nyköping någon gång under april månad. 

LÄS MER: Lager 157:s danska plan – så många butiker vill kedjan öppna i landet 

 

Isidor Beslic

Reporter

isidor.beslic@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Lager 157

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev