Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Konkurrenten gick i konkurs – då uppstår nya möjligheter för Apple-kedjan

Publicerad: 2 september 2021, 05:43

Mstore öppnar i Örebro.

Foto: Pressbild

Konkurrenten gick i konkurs. Då öppnas nya möjligheter för Macsupport. Tillsammans med Apple öppnar de en butik i Örebro, där de tar över efter Appricot Life.


I vintras öppnades en Apple Premium Reseller-butik i Frölunda Torg i Göteborg. I vintras den andra Mstore-butiken i centrala Stockholm när Macsupport tog över tidigare Digital Inns butik på Sveavägen.  

– Vi satsar på fysiska butiker. Vi är övertygade om att lokal närvaro tillsammans med hög service och bästa sortimentet är ett framgångskoncept. Vi vill träffa, och lära känna våra kunder. Det är så vi kan ge den bästa hjälpen, inte bara nu utan under många år framåt, säger retailchefen Jan Lindkvist i en kommentar. 

Nu öppnar Mac Support en Mstore i Örebro tillsammans med Apple. Där tar de över butiken efter konkursade Appricot Life (Digital Inns efterträdare). 

– Det känns spännande med en ny stad och nya kunder. Vi välkomnar alla kunder som blev utan en lokal Apple-butik när tidigare ägaren Appricot Life kom på obestånd, säger vd Håkan Wallén. 

Butiken ingår i butikskonceptet APR, Apple Premium Reseller, vilket innebär att butiken är designad av Apples designteam i Kalifornien och att det ställs mycket höga krav på kompetens, service, servicenivå och produktsortiment.

Planen är att butiken ska öppna i höst under september eller oktober månad. 

Macsupport

Macsupport är i dag Sveriges största Apple Premium Reseller. Företaget har cirka 200 anställda och omsätter strax över en halv miljard.

Butiker finns i Luleå, Skellefteå. Umeå, Östersund, Sundsvall, Västerås, Stockholm City (Birger Jarlsgatan och Sveavägen), Sickla Köpcentrum, Göteborg (Frölunda Torg), Lund och Malmö. 

Dessutom finns ett antal säljkontor för större företag och offentlig sektor. 

LÄS MER: Kriskedjan tvingas i konkurs – pandemin och Apple krossade företaget 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev