Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Kommunen vill tvinga bort Dollarstore: ”Vi tar det lugnt”

Publicerad: 13 augusti 2021, 08:36

Foto: Kristoffer Olsson

En bygglovstvist ställer till det för Dollarstore i Halmstad. Kommunen tillåter inte detaljhandel i fastigheten där butiken ligger. Men fastighetsägaren överklagar.


Ämnen i artikeln:

Dollarstore

Fastighetsägaren fick bygglov redan 2015. Men när slutbesked skulle utfärdas ändrade fastighetsägaren byggnadens ändamål från industri till detaljhandel, vilket fick kommunen neka slutbeksed. Det skriver Hallandsposten.

Trots det öppnade Dollarstore sin butik sommaren 2020 med följd att kommunen utfärdade en sanktionsavgift på 570 000 kronor mot fastighetsägaren.

I maj beslutade byggnadsnämnden att avslå bygglovet för fastigheten med motiveringen att detaljplanen endast tillåter industri i området. Ett beslut som nu överklagats av fastighetsägaren, som menar att det redan förekommer handel i området.

Fredrik Holmström, etableringschef på Dollarstore, beklagar situationen, men har inte börjat söka efter nya lokaler för butiken.

– Vi sitter still i båten och tar det lugnt. Kunderna verkar gilla oss och personalen mår bra så vi avvaktar och håller tummarna för att detta löser sig till slut, säger han till Hallandsposten.

LÄS MER: Dollarstore redo att korsa sundet – här öppnar första butiken utanför Sverige

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Dollarstore

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev