Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Köksjätten öppnar nytt – med premiumprofil: ”Vi ser en växande trend”

Publicerad: 19 januari 2021, 12:47

Foto: Andy Liffner

HTH Kök har öppnat en ny butik – med ny profil. Butiken ligger i Nacka utanför Stockholm och är kedjans första som är inriktad på köksjättens premiumsegment.


Ämnen i artikeln:

HeminredningButik

Den 315 kvadratmeter stora butiken butiken öppnade den 11 januari och ligger i Sickla Köpkvarter. Butiken drivs av handlarna Anders Blomqvist och Christoffer Göransson som även har HTH-butiken på Odenplan i Stockholm.

– När många nu tillbringar extra mycket tid hemma ser vi en växande trend att man också vill renovera och investera i hemmet. Därför känns det kul att expandera och erbjuda kunder söder om Stockholm en ny butik för kvalitetskök, säger Christoffer Göransson.

Sickla-butiken blir alltså kedjans första med premiumprofil. Handlarna kommer att fokusera på HTH:s mest exklusiva sortiment, som kökskoncepten Nordic Creation och Nordic Spirit.

– Båda finns tillgängliga i massiv ek, ett material som blivit allt populärare de senaste åren, säger Christoffer Göransson.

HTH har nu 23 butiker i Sverige, varav fyra i Storstockholm. Utöver de redan nämnda finns enheter i Kungens Kurva i Huddinge och Bredden i Upplands Väsby. Totalt har HTH 130 butiker i Danmark, Norge, Sverige och Finland. HTH grundades i Danmark 1966, men ingår i dag i den svenska Nobia-koncernen.

Läs mer: Cerveras succé-vd i stor intervju: Miljardmålet, ”optichannel” och tvåsiffrig tillväxt

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

HeminredningButik

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev