Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Klassiska Bengans har stängt en av sina skivbutiker: ”Följd av pandemin”

Publicerad: 25 maj 2021, 11:25

Foto: Birgitta Linder

Musikfantaster generellt och vinylentusiaster i synnerhet har anledning att sörja att anrika Bengans lagt ner en av sina fyra butiker. “Beslutet att slå igen är såklart en följd av pandemin”, säger delägaren Peter Sandberg till Göteborgs-Posten.


Ämnen i artikeln:

Media och underhållningCorona

Skivbutiken Bengans med sitt säte i Majorna i Göteborg startades av musikälskare för trettio år sedan.

I dag finns även butiker i Stockholm, Linköping och, fram tills i början på maj i år, på Drottninggatan i Göteborg.

Butiken centrala Göteborg startades under 2000-talet och har stått pall mot såväl fildelning och streamingtjänster. Slutligen föll den dock offer för pandemin som fick göteborgarna att överge sin citykärna.

Bengans andra butik, den på Stigbergstorget i Majorna, har klarat sig bättre tack vare sitt läge och en butiksyta på 700 kvadratmeter. Personalen från Drottninggatan har nu flyttats hit utan att någon behövts sägas upp.

Redan 1995 började Bengan att sälja CD-skivor och på nätet och e-handeln har efterhand fått allt större betydelse för omsättningen. Samtidigt har företaget breddat sin verksamhet och driver såväl ett ölkafé som arrangerar spelningar både på egna scener och externt.

Under 2020 omsatte företaget 31,2 miljoner kronor, en ökning jämfört med föregående år. Rörelsersultatet uppgick till 1,8 miljoner (-04 miljoner) kronor.

Läs mer: Beskedet från klassiska Bengans – efter den tuffa våren: ”Vi överlever”

Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev