Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Klart: Då öppnar Costco – och här är nya detaljerna om utbudet

Publicerad: 13 oktober 2022, 08:31

Foto: Monika Nilsson Lysell

Med en helsidesannons på bästa plats i Dagens industri har Costco Wholesale nu gått ut med öppningsdatum för varuhuset i Arninge. Och innanför dörrarna utlovas nybakad pizza, däckskifte och tonfisk i storpack.

Ämnen i artikeln:

Costco

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Många har spekulerat kring när Costco öppnar sitt första svenska varuhus. Företaget själva har uppgett ”slutet av oktober”. På torsdagen gick man ut med mer detaljer: klockan 9 torsdagen den 27 oktober öppnar dörrarna till jätteanläggningen i Arninge, Täby. Det berättar Costco i en helsidesannons i Dagens industri.

LÄS OCKSÅ: Flopp eller succé? Så här tror konkurrenter, grannar och kunder att det kommer gå för Costco i Sverige 

För att handla krävs medlemsskap i Costco, vilket kostar 500 kronor per år. Costco ”arbetar för att ge våra medlemmar kvalitetsvaror till bästa möjliga pris” skriver man i annonsen.

På Costos svenska hemsida finns nu en rad detaljer om varuhusets utbud. Vad gäller livsmedel, är visst utbud anpassat för företagskunder. ”Många viktiga artiklar, allt från tonfisk till tomatketchup, är särskilt utvalda för restauranger och storkök. Du hittar också ett brett utbud av konserver, såser, inläggningar och kryddor i flerförpackningar, som är särskilt utvalda för återförsäljning” skriver Costco på hemsidan.

LÄS OCKSÅ: Costcos besked om e-handel och nya varuhusen: ”Planerar att expandera” 

Men Costco erbjuder också matinspiration. ”Här finns en mängd färska frukter och grönsaker som säkert kommer att imponera även den besvärligaste gourmén” och ”färska kvalitetsostar och kallskuret är bara början” är två exempel från hemsidan. Köttspecialister styckar kött på plats, och i foodcourten bakas pizza.

Vid sidan av shoppingen finns även flera tjänster, som däckservice och syntest.

LÄS OCKSÅ: Hit kommer Costco – har gjort klart med en andra etablering i Sverige

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev