Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Julas dubblering efter branden – öppnar inte bara ett utan två varuhus i Västerås

Publicerad: 21 september 2022, 08:27

Jula dubblerar i Västerås.

Foto: Daniel Norman

I juli totalförstördes Jula i Västerås i en brand. Nu står det klart att det nedbrunna varuhuset inte bara ersätts med en – utan två enheter.


Ämnen i artikeln:

Jula

Natten mellan 7:e och 8:e juli totalförstördes Julas varuhus på Erikslund. Planen är att bygga ett nytt på samma plats. Det kommer emellertid att stå klart först 2023. I avvaktan på det flyttar Jula tillfälligt till andra lokaler. Öppning är planerad till 1 oktober. 

Nu står det klar att Jula dubblerar i Västerås. I mitten av december öppnar kedjan dessutom på handelsplatsen Hälla, på andra sidan staden. 

– Västerås är en stor stad och vi tror att det finns bra förutsättningar för två varuhus. Vi märker även av ett stort engagemang från kunderna i Västerås efter branden. Jag känner en otrolig stolthet över att vi nu kommer tillbaka dubbelt upp. Dels för att vi satsar som vi gör och att vi gör det så snabbt, och dels för att vi gör det med en organisation som är så engagerad och ansvarstagande. Det väcker mycket positiva känslor, säger landschefen Michael Gustafsson. 

Att öppna två varuhus på kort tid blir en utmaning för Jula, konstaterar han. 

– Vi är en stark organisation som jobbar väldigt bra tillsammans. Vi har i grunden en bra struktur med medarbetare som är engagerade och vill ta ansvar för att hitta lösningar på ett bra sätt. 

Michael Gustafsson gläds över satsningarna i Västerås efter den förödande branden. 

– Den här satsningen visar vi att Västerås är viktigt för Jula. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Jula

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev