Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Jaktia storsatsar i Umeå – nyetablering blir ”en av de största i branschen”

Publicerad: 28 december 2021, 10:51

Jakt- och fiskekedjan har växt ur sina lokaler i Umeå. Nu förvärvas en lokal konkurrent – nyetablering sker tidigt 2022.


Ämnen i artikeln:

JaktiaButik

Förvärvet gäller den anrika jakt- och vapenhandlaren Vapencentrum, som grundades under 1970-talet och som omsätter cirka 9 miljoner kronor per år. Franchisekedjans butik i Umeå kommer att ta över verksamheten helt och hållet och därmed går butiken i graven. 

– När möjligheten att förvärva Vapencentrum dök upp kunde vi helt enkelt inte säga nej. Formerna för en affär har diskuterats under en tid och nu kändes det ”rätt” för oss båda, säger Jöns Petter Lidström, ägare av Jaktia Umeå, i en kommentar.

Enligt bolaget är man nu i gång med en storsatsning, som bland annat innefattar en nyetablering i staden. Målet är att skapa en naturlig mötesplats för kunderna och en komplett butik inom jakt, sportfiske, skytte, båt och utomhusliv. När allt är på plats blir det en av de största arenorna i branschen, enligt Jaktia.

Vidare vill man erbjuda kurser och föreläsningar, så som styckning, tillagning av fisk och vinprovning. 

Butiksytan är cirka 2000 kvadratmeter stor och den nya anläggningen öppnar i början av 2022. Var butiken kommer att stå hålls dock hemligt för tillfället. 

– Otroligt roligt för teamet i Umeå som gör stora satsningar just nu. Det skall verkligen bli spännande att följa butikens resa under 2022, kommenterar Jaktias vd Lars Martinsson. 

Isidor Beslic

Reporter

isidor.beslic@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

JaktiaButik

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev