lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Invasion i Vansbro när Lyko öppnade största butiken hittills på hemmaplan

Publicerad: 28 oktober 2019, 11:06

Lyko har slagit upp portarna till sin största butik hittills – i utkanten av dalabyn Vansbro.

Ämnen i artikeln:

LykoHälsa och egenvård

Den nya Lykobutiken öppnade i lördags. 2 400 personer besökte butiken under öppningsdagen – en siffra som kan jämföras med de cirka 20 00 personer som bor i Vansbro.

Den nya butiken ligger mer i utkanten av Vansbro än den gamla och företagets förhoppning är att placeringen i direkt anslutning till E16 ska ge ökad synlighet och fler besökare.

Butiken är en så kallad lagerbutik och ligger i direkt anslutning till det högautomatiserade centrallager som Lyko håller på att anlägga och som kommer att tas i drift första kvartalet 2020.

2 400 personer besökte butiksinvigningen.

Lyko förklarar att anledningen till att butiksflytten sker redan nu är att ytor i befintliga lokaler behöver frigöras till Black Friday och Black week, då företaget räknar med en stor anstormning av e-handelskunder.

Den gamla butiksytan kommer då att användas som lager och 70-80 personer har extraanställts för att klara trycket i lagret under den kommande köpfesten.

I den nya lagerbutiken kan kunder både handla från det fysiska utbudet och via expressterminaler, där kunden lägger en order som sedan levereras med fri frakt redan nästa dag.

Butiken har också en salongsdel.

Läs mer: Skönhetskedjan har skruvat upp tempot – växer snabbare än förra året

Marie Hillblom

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev